BLOGG

Klicka på rubrik eller bild för att få upp hela inlägget!


Nu är det typiskt sommarväder, regnskurar blandat med värme och sol. Lättare att promenera i regn för då är det svalt ute. Tog en liten tur med Troja i stan idag. Det är lätt att bli bekväm när man bor på landet, här kan vi bara gå ut genom dörren och ta en promenad eller släppa dem i trädgården. Men lite miljöombyte är bra ibland. ...

Nu har Troja gått sitt första viltspår. Detta var ett moment i valpkursen. Hon tog sig an spåret med full fart och på en spaniels vis. Klöven i spårets slut hade hon koll på men noterade den bara och var inte så inställd på att bära den tillbaka.

I Sverige finns bara en sorts giftig orm, huggormen (Vipera berus), medan de andra två ormarterna, snok och hasselsnok, är ofarliga.

Tänk att de redan är lite över 5 månader. Det är väldigt roligt att få följa deras utveckling. Tycker allt att man ser lite likheter emellan dem.

Väderomslag

05.04.2022

Ja, nu växlar väderleken fram och tillbaka. Just idag ligger det lite snö på backen och solen skiner ☀️ Vi njuter av alla stunder i naturen och alla djuren, vilda och tama. Ett andpar har slagit sig till ro i våran damm och de är naturligtvis spännande att hålla koll på av våra fyrbenta 🐾 Fåglarna bryr sig inte särskilt. ...

Efter stormen som dragit fram kom det snö igen.Vi passar på och njuter av den och naturen ❄️

När man är en liten tjej på 11 veckor är världen oändlig och man har så mycket nytt att se. Tillsammans med mamma Mynta och Hanna har man mycket roligt. Vi håller oss mest i skogen tills Troja fått sin andra spruta vid 12 veckors ålder.

De små underverken är redan 7 1/2 vecka. Nu när snön smält bort och det är plusgrader ute vistas de något längre stunder i trädgården. De älskar att springa runt och busa med sin mamma Mynta. I dag blev de trimmade med klippmaskin för första gången. Rediga små som blev så fina 🥰

Snön ligger vit och kylan är påtaglig så det får bli korta stunder ute för valparna. Men så roligt de tycker det är! Full fart och för varje dag som går lite längre utflykter i trädgården. Givetvis kom Tomten på besök som ni ser :)